Definitief geen gebruik bodemassen bij Flevokust

LELYSTAD • Do 21 november 2013 | 21:08 • Donderdag 21 november 2013 | 21:08
Er worden definitief geen bodemassen gebruikt bij de aanleg van bedrijventerrein Flevokust in Lelystad. Dat heeft de gemeente donderdagavond bekend gemaakt. Reden voor dit besluit is dat het voor recyclingbedrijf Van Bentum te duur wordt om restanten van verbrand afval als bouwstof te gebruiken.

Dat heeft te maken met de veranderende marktsituatie. Tot voor kort waren er bijna geen partijen die interesse hadden in bodemassen. Daarom kreeg Van Bentum een hoge vergoeding van de afvalverbrandingsbedrijven. Nu de vraag naar de bouwstof stijgt, krijgt Van Bentum minder geld. Omdat het gebruik van grote hoeveelheden bodemassen bij het project Flevokust te duur wordt, gaat het bedrijf nu alternatieven als betonpuin gebruiken.

De gemeente hoopt door dit besluit dat het verzet tegen Flevokust afneemt. Biologische boeren en bezorgde inwoners zijn steeds fel tegen het gebruik van bodemassen geweest, omdat ze vreesden voor milieuschade.

De gemeenteraad beslist volgende maand of wethouder Jop Fackeldey door mag gaan met het project Flevokust.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel