ME maakt einde aan illegale houseparty

ALMERE • Zo 24 november 2013 | 9:04 • Zondag 24 november 2013 | 9:04
Met inzet van de Mobiele Eenheid heeft de politie zondagochtend vroeg een einde gemaakt aan een illegale houseparty in Almere Haven. Daarbij zijn zes bezoekers gearresteerd.

De politie werd getipt dat er in een leegstaand bedrijfspand aan de Steiger zonder vergunning een party gaande was. Daar waren circa vijfhonderd bezoekers op afgekomen. De politie vroeg de organisatie om een einde aan het feest te maken. Toen dat niet gebeurde, werd na overleg met burgemeester Jorritsma en het Openbaar Ministerie besloten het pand te ontruimen.

De meeste bezoekers gaven hieraan gehoor, maar een groep van 150 jongeren bleef rond het pand hangen en begon de 75 man sterke ME-macht met stenen en andere voorwerpen te bekogelen. Daarbij hield de politie zes verdachten aan wegens geweld tegen een agent en wegens opruiing.

Tijdens de politie-actie zijn afritten van de snelwegen A6 en A27 afgesloten, zodat niet nog meer bezoekers op het feest zouden afkomen.






WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel