Opnieuw boete voor eigenaar hondenpension

ENS • Vr 6 december 2013 | 14:11 • Vrijdag 6 december 2013 | 14:11
De eigenaar van een hondenpension in Ens is opnieuw veroordeeld voor het onvoldoende verzorgen van honden en het niet goed reinigen van de buitenverblijven. Hij moet 1.000 euro boete betalen. Bovendien lopen hij en zijn echtgenote het risico dat hun bedrijf wordt gesloten als het gedurende een proeftijd van twee jaar weer mis gaat. Het echtpaar is eerder veroordeeld voor verwaarlozing van honden.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar bij twee controles geconstateerd dat er opgedroogde en beschimmelde hondendrollen in de kennels lagen. Bovendien werd bij 6 van de 28 honden een gezwel aangetroffen.

Een hond met een tumor moest worden afgemaakt. Verder liepen er 10 honden met klitten in het haar rond, en bij 9 dieren moest het gebit onder handen worden genomen. Bij hercontroles eind vorig jaar en in april van dit jaar was het wel goed gesteld met de honden en het pension.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel