Verdachte doodschudden baby blijft in voorarrest

ALMERE • Ma 9 december 2013 | 11:46 • Maandag 9 december 2013 | 11:46
De militair uit Almere die verdacht wordt van het doodschudden van zijn zes weken oude baby in juni vorig jaar, blijft in voorarrest. Dat heeft de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem maandagmiddag bepaald. De man zei eerder geen schuld te hebben aan de dood van zijn zoontje. Hij verklaarde toen dat mogelijk een genetische ziekte een rol speelt. Totdat alles is uitgezocht, wil de man nu niets meer zeggen.

De advocaat van de verdachte vroeg om vrijlating, omdat de Almeerder en zijn vriendin elkaar nodig hebben om de dood van hun zoontje te verwerken. Hoewel de rechtbank zich kon inleven in de situatie, blijft volgens de kamer de kans op herhaling groot.

Een pasgeboren dochter van het stel moest namelijk onlangs met spoed naar het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van poging tot doodslag. Deze zaak wordt overigens apart behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel