15 jaar cel voor moordenaar van Mondher Bennour

ALMERE • Di 17 december 2013 | 10:35 • Dinsdag 17 december 2013 | 10:35
Twee mannen zijn veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op sportschoolhouder Mondher Bennour uit Almere. Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdag bepaald. Het gaat om de man die heeft geschoten en de man die op de uitkijk stond. Het openbaar ministerie had straffen van 22 en 19 jaar geëist.

Een medeverdachte uit Almere kreeg 5 jaar gevangenisstraf. Hij had zijn appartement beschikbaar gesteld voor de schutter. Drie anderen die verdacht werden van medeplichtigheid aan de moord zijn vrijgesproken. Wel werd een van hen veroordeeld tot 42 dagen cel voor vuurwapenbezit.

Bennour werd in september 2011 doodgeschoten gevonden op de parkeerplaats aan de Noorderplassenweg, voor het appartementencomplex waar hij woonde. De moord zou het gevolg zijn van een conflict tussen de schutter en Bennour. Hij voelde zich ernstig bedreigd door de sportschoolhouder. Volgens hem was er ook al eens in opdracht van Bennour op hem geschoten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel