Ziekenhuizen scoren gemiddeld op ligduur

Flevoland 17 december 2013
Ziekenhuizen scoren gemiddeld op ligduur
Ziekenhuizen scoren gemiddeld op ligduur
MC Zuiderzee
In het Lelystadse MC Zuiderzee ziekenhuis worden patiënten gemiddeld langer opgenomen dan in het Almeerse Flevoziekenhuis en het Antonius Ziekenhuis, met een vestiging in Emmeloord. In die twee ziekenhuizen is de gemiddelde ligduur van patiënten afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Coppa, dat met dit onderzoek sinds 2008 bijhoudt hoe efficiënt ziekenhuizen zijn. In het onderzoek zijn zowel de dagopnames als de klinische opnames betrokken.

Patiënten liggen gemiddeld 2,53 dagen in het Antonius Ziekenhuis, 2,66 dagen in het Flevoziekenhuis en 2,82 dagen in het MC Zuiderzee. Het landelijke gemiddelde is 2,84 dagen. Dat cijfer is hoger omdat daarbij ook academische en topklinische ziekenhuizen worden meegerekend. In die ziekenhuizen liggen meestal patiënten die langer behandeld worden.

Het Sint Jansdal in Harderwijk, waar veel inwoners uit Dronten en Zeewolde heen gaan, heeft een gemiddelde van 2,48. In de Isala in Zwolle is de gemiddelde ligduur 2,67 dagen. naar dat ziekenhuis gaan veel inwoners uit Noordoostpolder en Urk.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer