"Vrijlating verdachte is blunder gerechtshof"

ALMERE • Di 17 december 2013 | 19:45 • Dinsdag 17 december 2013 | 19:45
De vrijlating van de vrouwelijke verdachte in de zaak van de vermoorde Nikki Lawalata is een blunder van het gerechtshof. Dat vindt Richard Korver, hij is advocaat van de nabestaanden.

Justitie verdenkt de vrouw van het wegmaken van het lijk. Volgens Korver is dat sinds 1 juli van dit jaar genoeg om een verdachte in voorarrest te houden. Toch heeft het gerechtshof anders besloten. De vrouw is nu nog wel verdachte, maar ze is wel op vrije voeten. Net als de eerder vrijgelaten mannelijke verdachte. De advocaat van de nabestaanden is bang dat beide verdachten hun verklaringen op elkaar gaan afstemmen. Het gerechtshof wil verder geen toelichting geven op de beslissing van de raadkamer, omdat die beslissingen altijd achter gesloten deuren plaatsvinden.

Begin september werd het lichaam van Lawalata gevonden langs de Torenvalkweg tussen Lelystad en Almere. Ze was met geweld om het leven gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel