Tekort en ontslagen bij Almeerse Scholen Groep

Almere 17 december 2013
Tientallen gedwongen ontslagen op scholen
De Almeerse Scholen Groep heeft een tekort van 2,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening over 2012. Oorzaken zijn onder meer hogere personeelskosten, de groei van het aantal leerlingen, hogere kosten voor schoolboeken en bezuinigingen van het Rijk. Het tekort van 2,6 miljoen euro kan worden opgevangen uit de reserve van 14 miljoen euro.

Mede als gevolg van het tekort moet de ASG 65 mensen ontslaan. Het gaat voornamelijk om onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs. De ASG had het personeel in 2012 al gevraagd om goed na te denken over de toekomst. De organisatie wilde gedwongen ontslagen voorkomen en bood daarom omscholingstrajecten aan. Weinig personeel heeft daarvan gebruik gemaakt.

In 2013 eindigt de scholengroep overigens wel in de plus. Dat zegt voorzitter van het College van Bestuur, Ingrid Verheggen, van de Almeerse Scholengroep. Dat komt door één eenmalige bijdrage vanuit het Rijk.

In 2014 zitten er opnieuw bezuinigingen van het Rijk aan te komen In oktober heeft de scholengroep in een gesprek met onderwijswethouder René Peeters aangegeven zelf niet verder te kunnen bezuinigen. Peeters gaat mogelijke oplossingen onderzoeken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer