OM: Hof maakt fout bij vrijlating verdachte zaak Nikki

ALMERE • Wo 18 december 2013 | 12:20 • Woensdag 18 december 2013 | 12:20
Ook het Openbaar Ministerie is onaangenaam verrast met de vrijlating van de vrouwelijke verdachte in de zaak van de vermoorde Nikki Lawalata. Justitie verdenkt de vrouw naast moord en diefstal ook van het wegmaken van het lijk.

Voor de moord en diefstal zag het hof niet genoeg ernstige bezwaren om de vrouw langer vast te houden. Het is volgens het gerechtshof niet toegestaan om iemand in voorarrest te houden op grond van het wegmaken van een lijk. Volgens het OM klopt dat niet, omdat de wet op dit punt in juli is veranderd.

Eerder noemde de advocaat van de nabestaanden de vrijlating een enorme blunder van het gerechtshof. Hij is bang dat de vrouw, die nog wel verdachte is in de zaak, nu samen met een andere verdachte hun verklaringen op elkaar gaan afstemmen. Begin september werd het lichaam van Lawalata gevonden langs de Torenvalkweg tussen Lelystad en Almere. Ze was met geweld om het leven gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel