Nieuwe vliegroutes verminderen overlast

LELYSTAD • Vr 20 december 2013 | 13:49 • Vrijdag 20 december 2013 | 13:49
Een nieuwe versie van de ontwerp-vliegroutes voor Lelystad Airport zorgt voor minder overlast, maar neemt nog niet alle knelpunten weg. Dat zegt kabinetsadviseur Hans Alders. Hij besprak de nieuwste routes vrijdagochtend met de Flevolandse gemeenten en de luchthaven.

Afgelopen zomer spraken wethouders hun zorg uit dat vliegtuigen te dicht over Almere Oosterwold, Zeewolde en Biddinghuizen zouden komen. In de nieuwe variant gaan alle drie de gebieden er op vooruit.

Ook worden de Oostvaardersplassen geheel ontzien. Biddinghuizen is niet langer een knooppunt van stijgende en dalende toestellen, al vindt Alders dat er nog steeds een route te dicht langs het dorp gaat. Het is de bedoeling dat er meer vliegverkeer via het Ketelmeer wordt afgewikkeld.De routes worden tot komende zomer uitgewerkt in de milieu effectrapportage. Daarna neemt minister Schultz een definitief besluit.


Link naar het rapport

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel