Onderzoek: nog altijd geweld op het voetbalveld

ALMERE • Zo 29 december 2013 | 12:46 • Zondag 29 december 2013 | 12:46
"Er is niks geleerd van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen." Dat is de reactie van de voorzitter van de Almeerse voetbalvereniging Buitenboys op de dit weekend naar buiten gekomen cijfers over geweld op het voetbalveld.

Onderzoekers van onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep concluderen dat er sprake is van 1000 gevallen per jaar van buitensporig fysiek geweld. Bij dat geweld vallen gewonden. Het leeuwendeel van het ernstige geweld op en rond het voetbalveld vindt plaats bij een select aantal risicoclubs. Deze kenmerken zich door een hoog percentage leden met een lage sociaaleconomische status.

De KNVB zegt over andere cijfers te beschikken en spreekt nog altijd van een afname van het geweld rond amateurvoetbalwedstrijden. Rob Mueller van Buitenboys herkent zich niet in de cijfers van de voetbalbond en zegt dat het geweld nog altijd alom aanwezig is.


Het onderzoek van DSP-groep kunt u hieronder vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel