Jaarwisseling verloopt zonder grote incidenten

Flevoland 1 januari 2014
Nieuwjaarsnacht is in Flevoland rustig verlopen. Dat melden de politie en brandweer. Agenten hebben 20 mensen aangehouden voor onder meer inbraken, openbare dronkenschap, kleine vechtpartijtjes en het beledigen van politieagenten.

Een man van 61 jaar werd op oudejaarsavond rond half 8 overvallen op de Chokerstraat in de Almeerse Sieradenbuurt. Het slachtoffer werd met een wapen bedreigd door drie mannen. Zijn tas werd door het drietal gestolen. De overvallers gingen er vervolgens op een scooter vandoor.

Volgens de brandweer waren er dit jaar minder incidenten dan vorig jaar. Zij was voornamelijk druk met het bestrijden van container-, afval- en bossagebranden. In de Toon Hermansstraat in Almere Stad is door vuurwerk de voordeur uit de sponning geblazen. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Op Urk werd een melding gemaakt van een woningbrand. De schade bleef daar beperkt. In Dronten brak een ruit van een huis door een kleine brand tegen de gevel.

Tot vroeg in de morgen was de brandweer bezig met het blussen van kleine vreugdevuurtjes. Hoewel niet iedereen blij was met het doven van de vreugdevuren, heeft de brandweer haar werk afgelopen nacht zonder problemen kunnen doen. Er is geen sprake geweest van agressie tegen hulpverleners.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer