Zeven mensen gewond door vuurwerk

Flevoland 1 januari 2014
Tijdens de jaarwisseling zijn zeven mensen door vuurwerk dusdanig gewond geraakt dat ze naar het ziekenhuis moesten. Een woordvoerder van het Flevoziekenhuis in Almere meldt dat vannacht vijf mensen met verwondingen zijn binnengebracht. Twee van hen hadden ernstig oogletsel en brandwonden.
Het MC Zuiderzee in Lelystad maakt melding van één vuurwerkslachtoffer. Een man had een vuurpijl in het gezicht gekregen. Hij had geen oogletsel.

Het Flevoziekenhuis in Almere beleefde een drukke jaarwisseling. Naast de vuurwerkgewonden werden ook 8 mensen binnengebracht met een alcoholvergiftiging. Verder moesten de ziekenhuismedewerkers hulp verlenen bij slachtoffers van vechtpartijen en mensen die iets verkeerds hadden gegeten.

Het MC Zuiderzee in Lelystad heeft een rustige jaarwisseling gehad. Volgens een woordvoerder was het niet drukker dan normaal.

Ook de spoedpost van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord beleefde een rustige jaarwisseling. Daar kwamen rond Oud en Nieuw 11 mensen voor een behandeling. Daarvan was er één gewond geraakt door vuurwerk.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer