Bewoners Vanillestraat: cameratoezicht onvoldoende

ALMERE • Do 6 februari 2014 | 23:29 • Donderdag 6 februari 2014 | 23:29
Tijdelijk cameratoezicht is onvoldoende om alle problemen in de Almeerse Vanillestraat aan te pakken. Dat zeggen verschillende bewoners uit de buurt. Ze waren donderdagavond naar het Stadhuis gekomen om in te spreken tijdens de Politieke Markt. Daar kondigde burgemeester Annemarie Jorritsma ook het cameratoezicht aan. Volgens de insprekers kan alleen sluiting van Café Arabica de overlast een halt toe roepen. De bewoners geven aan dat de jongeren die de buurt terroriseren veelal daar rondhangen.

Namens Café Arabica was ook een vertegenwoordiger aanwezig. Hij gaf aan dat de eigenaar van de zaak de overlast ook erg vervelend vindt. Er worden volgens hem snel maatregelen genomen om te bewoners tegemoet te komen. Zo gaat een duidelijk herkenbare vrijwilliger de wijk in, die jongeren aanspreekt als ze overlast veroorzaken. Ook wordt een telefoonnummer geopend voor klachten van omwonenden.

Volgende week spreekt de gemeenteraad verder over de problemen in de wijk. Dan moet duidelijk worden of een motie van de PVV, die oproept het café te sluiten, voldoende steun krijgt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel