Stadsnomaden willen vaste plek voor caravans

ALMERE • Zo 9 februari 2014 | 17:28 • Zondag 9 februari 2014 | 17:28
Vier rondtrekkende Almeerders zijn met hun caravans neergestreken in het Weteringpark in Almere. Het zijn geen Roma, maar inwoners die om uiteenlopende redenen geen huis meer hebben.

De vier hebben al op verschillende plekken in de stad met hun caravans gestaan, maar worden overal weggestuurd. Zo hebben ze een tijdje in een loods aan de Trekweg gewoond en in een leegstaand pand aan de Steiger. Daar moesten ze weg nadat de Mobiele Eenheid in november een einde maakte aan een illegaal housefeest.

Het viertal hoopt een tijdje in het Weteringpark te mogen blijven om hun spullen op orde te brengen en wil als het kampeerseizoen begint naar een camping vertrekken. Het liefst zouden ze van de gemeente een vaste plek krijgen waar ze met hun caravans mogen staan. Tot nu toe heeft de politie hen steeds boetes opgelegd voor wild kamperen en ze weggestuurd. Dinsdag vergaderen hulpverleners over de vraag hoe het met de vier verder moet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel