CDA Dronten wijst informateurs aan

DRONTEN • Vr 21 maart 2014 | 14:36 • Vrijdag 21 maart 2014 | 14:36
Het CDA in Dronten heeft oud-wethouder Erik Langeweg en Dirk Minne Vis, oud-directeur van de Kamer van Koophandel Flevoland, aangewezen als informateurs. Zij gaan vanaf dit weekend gesprekken voeren met alle partijen die in de nieuwe gemeenteraad van Dronten zijn gekozen. Die informatieronde gaat naar verwachting een week duren.

Het centraal stembureau van de gemeente Dronten heeft vrijdagochtend de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. Opvallend is dat VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing niet terugkeert in de gemeenteraad. De nummer 2 op de kandidatenlijst werd ingehaald door kandidaten op de lijst die voldoende voorkeurstemmen kregen.

Bij het CDA komt de nummer 9 op de lijst, Koene Tietema uit Swifterbant, met voorkeurstemmen in de achtkoppige fractie. Ook de nummer 13 bij het CDA, Ramazan Yazir, heeft genoeg voorkeurstemmen gehaald. Bij Leefbaar Dronten komt Paul Kemps met voorkeurstemmen in de raad en bij D66 Yvonne Schwagermann.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel