Burgemeesters in verzet tegen Wilders

FLEVOLAND • Vr 21 maart 2014 | 16:11 • Vrijdag 21 maart 2014 | 16:11
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere vindt dat PVV voorman Geert Wilders discrimineert. Aat de Jonge, de burgemeester van Dronten heeft aangifte gedaan tegen Wilders. Dat laat hij via Twitter weten,

Op de verkiezingsavond vroeg Wilders in Den Haag aan zijn achterban of men meer of minder Marokkanen wilde. Daarop scandeerden de PVV' ers herhaaldelijk; "minder minder minder". Wilders beloofde daarop dit te gaan regelen.

Volgens Jorritsma zet Geert Wilders daarmee burgers tegen elkaar op en dat kan niet. Jorritsma stelt dat zij burgemeester is van alle Almeerders en dat Wilders over een grens is gegaan. Burgemeester De Jonge van Dronten schrijft: "Vanmiddag aangifte gedaan tegen de heer Wilders, rechter moet oordelen, steun aan Marokkaanse medeburgers, ook als hun burgemeester!"

Volgens burgemeester Jorritsma hebben rond de 100 Almeerders zich gemeld bij meldpunt Anti Discriminatie Bureau om aangifte tegen Wilders te doen. Een groep moslims ging na het vrijdaggebed naar het politiebureau in Almere Buiten om daar gezamenlijk aangifte te doen.









WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel