PVV Almere verkeert in crisis

Almere 22 maart 2014
pvv_logo_juiste_formaat.jpg
De PVV in Almere verkeert in crisis. Het is onduidelijk wie er nog deel uitmaakt van de PVV-fractie in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Toon van Dijk laat in een persverklaring weten dat de fractie raadslid Chris Jansen uit de fractie heeft gezet. Die zegt juist dat hij het enige overgebleven PVV-raadslid in Almere is.

De onduidelijkheid begon vrijdagavond toen de Almeerse PVV-fractie afstand nam van de uitspraak van Geert Wilders over Marokkanen. Chris Jansen, de nummer 2 op de kandidatenlijst, bleef als enige achter Wilders staan en liet weten dat de andere acht PVV'ers de fractie verlaten.

Die acht PVV'ers kwamen zaterdagochtend opnieuw bijeen. Fractievoorzitter Toon van Dijk verklaarde na afloop dat Chris Jansen ook voor die vergadering was uitgenodigd maar daar geen gehoor aan had gegeven. De uitlatingen die Jansen in de media heeft gedaan stroken volgens Toon van Dijk niet met wat er vrijdagavond in het fractieberaad is afgesproken. En daarom wordt Jansen uit de fractie gezet. Na het uitgaan van de verklaring van vrijdagavond is er volgens Toon van Dijk geen contact meer met Geert Wilders geweest.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer