PVV Almere valt niet uiteen

ALMERE • Ma 24 maart 2014 | 22:47 • Maandag 24 maart 2014 | 22:47
De PVV Almere valt toch niet uiteen. Na fractieberaad hebben de negen gekozen gemeenteraadsleden besloten samen de nieuwe raadsperiode in te gaan. 'De linkse media en politiek correcte kliek hebben ons niet uit elkaar weten te spelen', aldus fractievoorzitter Toon van Dijk in een schriftelijke verklaring.

Afgelopen weekend ontstond een scheuring in de fractie na de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen. Acht van de negen raadsleden distantieerden zich van die uitspraken. Alleen de nummer 2 op de kieslijst, Chris Jansen, steunde Wilders. Hij werd een dag later uit de fractie gezet. Hij claimde het enige overgebleven PVV-raadslid te zijn.

Fractieberaad maandagavond heeft de PVV-raadsleden blijkbaar weer nader tot elkaar gebracht. Fractievoorzitter Toon van Dijk heeft het besluit om samen door te gaan nog niet toegelicht. Dat doet hij na afloop van de raadsvergadering dinsdagavond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel