"PVV Almere staat als één blok achter Geert"

Almere 25 maart 2014
Fractievoorzitter Toon van Dijk
De fractie van de PVV in Almere staat weer als één blok achter Geert Wilders. De persconferentie van Wilders van zaterdag waarin hij zijn minder-Marokkanen standpunt nuanceerde, heeft daarvoor gezorgd. Dat zegt de Almeerse fractieleider Toon van Dijk. "We zijn heel erg blij dat Wilders heeft aangegeven in welke context hij zijn uitlatingen heeft gedaan."

Door het beeld wat door de media naar voren is gebracht na de uitlatingen van Wilders over minder Marokkanen, is de partij in Almere volgens hem onder grote druk komen te staan. "Het heeft niet iedereen onberoerd gelaten."

Vrijdag stelde de PVV in Almere in een verklaring, dat de fractie - met uitzondering van Chris Jansen - afstand deed van de wijze waarop Wilders zijn standpunt naar buiten had gebracht en het beeld dat daardoor was ontstaan. Jansen beschouwde zich daarop als het enige overgebleven PVV-lid. Maar Van Dijk verklaarde dat de acht helemaal niet waren opgestapt. Jansen werd daarop de fractie uitgezet.

Van Dijk noemt dit nu een misverstand wat onder grote druk is ontstaan. De fractieleider wijst er daarbij op dat ze allen geen beroepspolitici zijn en het raadswerk erbij doen. Maandag is de onenigheid in een gesprek met Jansen uitgepraat, waardoor alle fractieleden nu weer op één lijn zitten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer