Wethouder snapt niets van afwijzing subsidie

LELYSTAD • Wo 2 april 2014 | 17:12 • Woensdag 2 april 2014 | 17:12
De Lelystadse wethouder Jop Fackeldey is verbijsterd over het besluit van de provincie om geen subsidie te verlenen aan het internationale zeilevenement Alpari World Match Racing Tour. Het Batavia Sailing Center had de provincie om 300.000 euro gevraagd om het evenement naar Lelystad te halen.

De provincie vindt de risico's te groot en voorziet problemen met staatssteun. De gemeente Lelystad had eerder al wel 120.000 euro toegezegd. Wethouder Fackeldey begrijpt de bezwaren van de provincie Flevoland niet. Volgens hem is er aan de voorwaarden voldaan, zoals het aantrekken van een hoofdsponsor.

Bovendien zijn de organisatie, provincie en gemeente al sinds 2011 over het evenement in overleg en is het volgens Fackeldey rijkelijk laat om nu nee te zeggen tegen de subsidieaanvraag. Het evenement zou later dit jaar voor het eerst in Lelystad worden gehouden.





WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel