Eis: 10 jaar cel en tbs voor moord op echtgenote

DRONTEN • Ma 7 april 2014 | 14:28 • Maandag 7 april 2014 | 14:28
Het Openbaar Ministerie eist 10 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen een 68-jarige man uit Dronten omdat hij wordt verdacht van het vermoorden van zijn vrouw. De man stak zijn vrouw dood met een mes vlak voor kerst in 2012 in hun huis aan de Lijzijde in Dronten.

Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum blijkt dat de man al 10 jaar dacht dat zijn echtgenote vreemd ging en naar andere mannen keek. Op de betreffende avond zou zijn vrouw dat hebben toegegeven, aldus de verdachte. Hij zegt zich te kunnen herinneren dat hij razend werd, maar niet dat hij haar doodstak.

Justitie acht moord met voorbedachten rade bewezen. Ook omdat de verdachte de vrouw al meerdere keren had mishandeld en bedreigd. Hij belde na het steekincident zelf het alarmnummer 112 en bekende zijn daad. Op het mes werd ook zijn bloed gevonden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel