Schiphol steekt 90 miljoen in Lelystad Airport

Lelystad 7 april 2014
Schiphol steekt 90 miljoen in Lelystad Airport
Schiphol Group-directeur Ad Rutten
Schiphol trekt in totaal 90 miljoen euro uit voor Lelystad Airport. Met die investering moet het vernieuwde vliegveld in 2018 klaar zijn om door te groeien tot het derde vliegveld van Nederland. Dat staat in het ondernemingsplan voor Lelystad Airport dat dinsdagochtend is gepubliceerd door de Schiphol Group. Maandagavond werden alle betrokkenen hierover ingelicht tijdens een bijeenkomst op het provinciehuis

Het terrein van Lelystad Airport gaat op de schop. De landingsbaan wordt verlengd en er komt een nieuwe terminal. Ook komen er nieuwe parkeerterreinen en onderhoudsgebouwen. Vanaf 2018 gaat het vliegverkeer boven Lelystad toenemen. In 5 jaar groeit het vliegveld naar 10.000 vliegbewegingen en anderhalf miljoen passagiers in 2023. Daarna moeten er uiteindelijk zo'n 45.000 vliegbewegingen per jaar plaatsvinden.

Welke luchtvaartmaatschappijen vanaf Lelystad gaan vliegen is nog niet bekend. Schiphol heeft met zes maatschappijen gesproken, maar met nog geen enkele een afspraak gemaakt. Volgens topman Ad Rutten van Schiphol is dat ook nog te vroeg, omdat vliegmaatschappijen zoals ArkeFly, Corendon en Ryanair niet zo ver vooruit plannen.

Schiphol gaat ervan uit dat het Rijk in november een vergunning verleent voor de uitbreiding.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer