Koning Willem-Alexander komt op 25 april naar Ens

Ens 8 april 2014
Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander komt op 25 april naar Ens om het startschot te geven voor de Koningsspelen van de drie basisscholen Het Lichtschip, De Horizon en De Regenboog. De dag begint met een gezamenlijk ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gedanst en gesport. Ook wordt er een wereldrecordpoging gedaan met 1 miljoen andere kinderen in Nederland om op hetzelfde tijdstip te dansen. Dat gebeurt op muziek van 'Doe de Kanga' van Kinderen voor Kinderen. Het bezoek aan Ens duurt vijf kwartier.

Leerkracht Freerk Postmus van Het Lichtschip is blij met de komst van de koning, al verzucht hij dat er wel heel veel geregeld moet worden. Verder hoopt Postmus stilletjes dat Willem-Alexander mee gaat doen aan de Koningspelen in Ens.

De spelen zijn vorig jaar voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Elke school mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven, als er maar gesport en bewogen wordt door de kinderen.

De landelijke coördinatie is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Voor de Koningsspelen in 2014 hebben 5.427 scholen met in totaal 1,1 miljoen basisschoolleerlingen zich ingeschreven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer