Advocaat eist duidelijkheid over verhoren zedenzaak

ENS • Wo 9 april 2014 | 14:34 • Woensdag 9 april 2014 | 14:34
De advocaat van de voormalige eigenaar van kinderdagverblijf 'Onze Boerderij' in Ens wil dat er meer onderzoek komt naar de verhoren die de politie afnam bij kinderen van het verblijf. Dat betoogde de advocaat woensdag voor het gerechtshof in Leeuwarden. Zijn cliënt is verdachte in de zedenzaak die al meer dan drie jaar duurt.

De rechtbank in Lelystad veroordeelde de voormalige eigenaar in 2012 tot 22 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank was de man schuldig aan het misbruik van onder andere een 5-jarig meisje. De man uit Ens heeft elke betrokkenheid bij de zaak altijd ontkend.

Eerder in de rechtszaak mochten twee kinderverhoren niet worden gebruikt als bewijs omdat de vragen suggestief waren. De advocaat van de man uit Ens vermoedt dat dit bij andere verhoren ook het geval is. Het gerechtshof beslist over twee weken of er meer onderzoek in deze zaak komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel