Golfer Dennis van der Zeijden overleden

ALMERE • Di 15 april 2014 | 16:16 • Dinsdag 15 april 2014 | 16:16
De Almeerse gehandicapte topgolfer Dennis van der Zeijden is dinsdagmiddag overleden. De sporter voerde al jaren een gevecht met kanker. Vorige week besloot hij die strijd op te geven, nadat er nieuwe uitzaaiingen waren geconstateerd en hij 's nachts enorm benauwd was geworden.

Na het verlies van een onderbeen in 2007, ontwikkelde Van der Zeijden zich tot een verdienstelijk golfer. Hij behoorde tot de top van het golf voor gehandicapten en werd in 2012 zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar.

Vorig jaar kreeg Dennis de erepenning van de Stad Almere. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn werk met de Dennis van der Zeijden Foundation. Met deze stichting probeerde hij lotgenoten via sportactiviteiten te motiveren en hun zelfvertrouwen terug te geven. Tal van geamputeerden hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan zijn workshops hardlopen, fietsen, golfen, skiën en fitness.

Dennis van der Zeijden is 42 jaar geworden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel