Publicatie gemeente roept steeds meer vragen op

Dronten 16 april 2014
De publicatie van de gemeente Dronten over patatbakker Frank van Flierenburg roept steeds meer politieke vragen op. Na de SP willen nu ook GroenLinks, D66, de ChristenUnie en de PvdA opheldering van het college. De fracties begrijpen niet dat de gemeente in maart op haar website meldde dat Van Flierenburg voor de rechter moet verschijnen wegens overtreding van de opiumwet.

De oppositie wil van het college weten waarom daarbij de volledige naam van de patatbakker is genoemd, terwijl het niet gebruikelijk is om dat bij verdachten te doen. De vragen worden beantwoord in de gemeenteraadsvergadering van 21 mei. Het college van B en W geeft tot die tijd geen reactie. Wel is het bewuste bericht van de website gehaald.

NIET GEBRUIKELIJK
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat het niet gebruikelijk is om namen van verdachten te publiceren. De Orde van Advocaten laat desgevraagd weten, dat het expliciet noemen van een (achter)naam niet past bij het zorgvuldig omgaan met de rechten van verdachten.

GEDEMONISEERD
Vorige week zei Frank van Flierenburg tijdens een rechtszaak over de intrekking van de standplaatsvergunning voor zijn snackwagen, dat hij zich gedemoniseerd en gediscrimineerd voelde door de gemeente Dronten.

Hij doelde onder meer op de publicatie op de website. Maar ook op het feit dat burgemeester Aat de Jonge hem enkele weken geleden op het politiebureau ontbood om een gesprek met hem te hebben over het intrekken van zijn standplaatsvergunning. De teamchef van de politie Dronten was bij dat gesprek aanwezig.

Waarom dat gesprek op het politiebureau was, wil de woordvoerder van de gemeente Dronten niet toelichten.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer