Kantine Almeerse Hockeyclub tijdelijk ontruimd

ALMERE • Za 19 april 2014 | 18:35 • Zaterdag 19 april 2014 | 18:35
De politie en de brandweer in Almere hebben zaterdagavond korte tijd de kantine van de Almeerse Hockeyclub op het Klein Brandt Sportpark ontruimd. Ook het Tuinkruidenpad werd ter hoogte van de hockeyvelden in beide richtingen afgesloten.

Drie meisjes bij de hockeyclub waren niet lekker geworden en dat was voor het ambulancepersoneel reden om de brandweer in te schakelen. Het vermoeden bestond even dat er gevaarlijke stoffen vrijgekomen zouden zijn, maar de brandweer heeft niets gemeten.

Uiteindelijk bleek een meisje een hockeystick tegen de keel te hebben gekregen en een ander begon te hyperventileren. Een derde meisje was niet lekker. De eerste twee meisjes zijn naar het ziekenhuis gebracht. De drie zijn afkomstig van een Duitse hockeyclub en de taalbarrière heeft waarschijnlijk over en weer voor verwarring gezorgd. Inmiddels zijn de meisjes weer terug bij hun gastgezinnen in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel