Vermiste opvarende Urker schip niet verdronken

URK • Zo 20 april 2014 | 13:40 • Zondag 20 april 2014 | 13:40
Op de Waddenzee wordt niet langer gezocht naar de vermiste opvarende van het Urker vissersschip Kornelis Jan. Voor de politie staat vast dat de 35-jarige man zonder vast woonadres niet is verdronken, maar richting België is vertrokken. Volgens de politie heeft de man zich zaterdagmorgen aan boord van het schip verscholen en is hij bij aankomst in de haven van Harlingen vertrokken, zonder dat de bemanning van het schip het heeft gemerkt.

Zaterdag werd een grootscheepse zoekactie gehouden toen de bemanning van het Urker schip bij aankomst in de haven ontdekte dat de man niet aan boord was en alarm sloeg. Zijn tas was ook weg en hij had een briefje achtergelaten. Er werd urenlang gezocht met tien boten, een bergingsboot, twee helikopters en trucks op de stranden.

De politie zegt nu zeker te weten dat de vermiste man in de loop van zaterdag naar België is vertrokken, al heeft ze nog geen contact met hem weten te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel