Vermiste visser wilde bij vriendin zijn

URK • Di 22 april 2014 | 7:29 • Dinsdag 22 april 2014 | 7:29
De visser van een Urker kotter voor wie zaterdag een grote zoekactie op touw werd gezet op de Waddenzee, deed alsof hij vermist was zodat hij naar België kon vluchten. Dat heeft de Belgische visser zelf verklaard in een interview met omroep VTM.

De man moet nog een celstraf uitzitten in Nederland, maar wilde voordat hij achter de tralies zou verdwijnen eerst met Pasen nog zijn vriendin zien. Hij zal zich dinsdag aangeven bij de Nederlandse politie. De kosten van de grootscheepse zoektocht worden mogelijk op de man verhaald.

In de haven van Harlingen werd zaterdag groot alarm geslagen, omdat de visser ongemerkt over boord zou zijn geslagen. Onder meer tien reddingsboten van de KNRM, twee helikopters, een bergingsschip en een kustwachtvliegtuig zochten met man en macht naar hem. De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek zich verschanst te hebben op het schip. In de haven glipte hij van boord en hij vluchtte naar België.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel