Burgemeesters staan achter besluit provincies

Flevoland 22 april 2014
Burgemeesters in Flevoland staan achter het besluit van de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht om zich terug te trekken uit de gesprekken over de superprovincie.

Burgemeester van Lelystad Margreet Horselenberg vindt het een uitstekend plan dat de drie provincies niet meer verder praten met minister Ronald Plasterk. Ook Lelystad was nooit overtuigd door de argumenten van de minister.

Urker burgemeester Pieter van Maaren laat weten de stopzetting van het fusie-overleg een logische stap te vinden. De samenvoeging van de provincies heeft volgens hem in deze vorm geen meerwaarde en er ontbrak een goede visie.

Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder geeft aan dat Plasterk niet in staat is gebleken antwoord te geven op de vragen van de provincies en dan houdt het volgens hem een keer op.

Ook burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde vindt het verstandig dat de provincies gestopt zijn met het overleg. Gorter is blij met de korte lijntjes die er nu zijn in Flevoland en uit de plannen voor de superprovincie bleek niet dat daar een meerwaarde aan zou zitten.

In Dronten is de burgemeester iets afwachtender. Aat de Jonge zegt vooral benieuwd te zijn wat het kabinet nu gaat doen.

Almere heeft geen commentaar gegeven op de ontwikkelingen rondom de provinciefusie.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer