Hof wil meer weten over verhoren misbruik Ens

Ens 23 april 2014
Hof wil meer weten over verhoren misbruik Ens
Het Openbaar Ministerie moet alle verslagen die zijn gemaakt bij de verhoren van kinderen in de zedenzaak in Ens aan het dossier toevoegen. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden vandaag besloten.

Het hof wil ook dat verslagen van gesprekken die voor de verhoren zijn gevoerd, worden toegevoegd aan het dossier. Ook moet al het beeldmateriaal van de verhoren aan het dossier worden toegevoegd.

In 2012 veroordeeld
In de zedenzaak in Ens wordt de toenmalige eigenaar van het kinderdagverblijf 'Onze Boerderij' verdacht van misbruik met kinderen van dat kinderdagverblijf. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de voormalige eigenaar in 2012 tot 22 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank was de man schuldig aan het misbruik van onder andere een 5-jarig meisje. De man uit Ens heeft elke betrokkenheid bij de zaak altijd ontkend.

Suggestieve vragen
Eerder in de rechtszaak mochten twee kinderverhoren niet worden gebruikt als bewijs omdat de vragen suggestief waren. De advocaat van de eigenaar diende twee weken geleden een verzoek in om meer informatie over de verhoren.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer