Man spil in grootschalige drugshandel

ALMERE • Do 24 april 2014 | 15:49 • Donderdag 24 april 2014 | 15:49
Het Openbaar Ministerie verdenkt een man uit Almere ervan een centrale rol te spelen in een drugsbende. Hij zou grote coketransporten uit Zuid-Amerika hebben voorbereid. Dat werd donderdag duidelijk tijdens een zitting voor de rechtbank in Haarlem.

De Almeerder zou met crimineel geld een zeiljacht hebben gekocht en dat hebben verbouwd zodat er coke mee kon worden vervoerd. Ook onderhield hij alle contacten in Zuid-Amerika.

Volgens het OM was het de bedoeling dat ze de coke met het zeiljacht naar de Noordzee vervoerden en daar op een vissersboot zouden laden. Die zou het naar het vaste land brengen. Van echte transporten kwam het uiteindelijk niet terecht omdat er steeds problemen met het zeiljacht waren.

De politie hield in deze zaak begin dit jaar elf mensen aan, van wie er zeven nog vastzitten. Eind februari volgde de aanhouding van een tweede groep verdachten, die coketransporten vanuit Brazilië voorbereidde. De Almeerder zou ook hier de spil zijn geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel