7 koninklijke onderscheidingen voor Dronten

Dronten 25 april 2014
Zeven inwoners van de gemeente Dronten hebben een lintje gekregen.

Vrijdagochtend ontvingen de gelukkigen de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aat de Jonge. De zeven werden in het zonnetje gezet vanwege hun belangrijke bijdrage aan de Dronter samenleving.

Wie kregen er een lintje en waarom?
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Maria Cornelia (Ria) Middelkoop uit Dronten

Ze bezorgt maaltijden voor Tafeltje-Dekje, was kerkenraadslid van de Samen op Weg gemeente Dronten en Presidente van vrouwenvereniging TAVENO. Daarnaast betrokken bij de oprichting van Toneelvereniging Markanti en Woongroep 50+ "De Wiekslag".

Willem (Wim) Nijwening uit Dronten
Was bestuurslid bij Protestants Christelijke Schoolbestuur Dronten en ouderling bij Protestantse Gemeente Dronten. Betrokken bij de Stichting Boerderijenboek Dronten en hij werkte jarenlang in Afrika. Zette onder andere landbouwprojecten op in Rwanda voor Kerk in Actie. Is nu nog 1 week in het jaar vrijwilliger bij het vakantiebureau.

Jan Riemens uit Dronten
Was onder andere voorzitter van Flevo's Mannenkoor. Is nu voorzitter van de Stichting Geschiedschrijving gemeente Dronten. Werkte ook als vrijwilliger in het inmiddels failliete Colombinehuis in Biddinghuizen. Daarnaast is hij bestuurslid bij het Waterschap Zuiderzeeland.

Wijbren Walsweer uit Swifterbant
Vrijwilliger voor het Nederlands Bijbelgenootschap, Protestantse Kerk Swifterbant, EHBO Swifterbant "Ons Verband", Kalverstal Swifterbant, landschapsbeheer en vogelbescherming. Ook collectant voor verschillende organisaties.

Frederik Wilhelm (Frits) Schmidt uit Dronten
Betrokken bij verschillende historische verenigingen waaronder die in Dronten, Steenwijk en Hasselt. Lid van de Medezeggenschapsraad basisschool "De Uiterton" Dronten. Zanger en bestuurslid van het koor de Dronter Piraten.

Cornelis (Kees) van Woerden uit Biddinghuizen
Betrokken bij de realisatie van het multifunctioneel centrum in Biddinghuizen. Vele bestuursfuncties in de landbouw, bij de kerk en op politiek vlak voor het CDA.

Johan Gerhard Simmelink uit Dronten
Vrijwilliger voor de Samen-op-Weg gemeente Dronten, Veilig verkeer Nederland en verantwoordelijk voor de ledenadministratie bij atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer