Lintjesregen in de Noordoostpolder

Noordoostpolder 25 april 2014
9 inwoners van de gemeente Noordoostpolder hebben vrijdagochtend een koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Aucke van der Werff.

Het was voor hen allemaal de eerste keer, en alle negen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmeloord.

Wie kregen er een lintje en waarom?

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Maria Theresia Bernadette Droog-Smit (20 december 1952)
Zij was 12 jaar lang raadslid namens het CDA tussen 2002 en 2014. Behalve haar baan als akkerbouwer en uitvaartondernemer is ze voorzitter van Lourdeswerk Noordoostpolder, lid van de cliëntenraad Zorggroep Oude en Nieuwe Land, voorzitter van de cliëntenraad Markehof en gaat ze voor bij vieringen in de rooms-katholieke Marknesse Ireneüsparochie.

Albert Emmink (14 oktober 1942)
Vrijwilliger bij de Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder, de Stichting Vrienden van Japan, de EHBO en de vrijwillige brandweer. Voor PUM, een organisatie die ondernemerschap stimuleert in de derde wereld, werkte hij als vrijwilliger in landen als Ghana, Armenië, Kyrgyzstan en de Filippijnen.

Gerda Godeke-Hogenkamp (30 januari 1946)
Vrijwilliger voor de kerk en coördinator van kerkvrijwilligers in het Verpleeghuis Talmahof. Ook zorgt zij wekelijks voor de aanvraag van muziek bij de plaatselijke ziekenomroep.

Wolter Hessels (10 juli 1931)
De dominee werkte jarenlang bij de EO, maar bleef na zijn pension op vrijwillige basis aan als hoofd van de afdeling Nazorg. Hij preekt nog steeds en is erg actief binnen de baptistengemeenten.

Theodorus Johannes Maria Meulendijks (27 december 1962)
Doet vrijwilligerswerk voor verenigingen, organisaties, clubs en kerk in het dorp Tollebeek. Was van 2000 tot 2008 voorzitter van Dorpsbelang.

Pieter van der Sar (16 december 1950)
Is al heel veel jaren actief als vrijwilliger in Nagele. Onder andere voor de kerk, het multifunctioneel centrum, de buurtvereniging, de EHBO, de voetbalvereniging en het Museum Nagele.

Tity Smith-Doornbos (29 december 1940)
Maakt zich verdienstelijk in het maatschappelijk leven van Noordoostpolder. Bij de aanvraag voor de Koninklijke onderscheiding kwamen brieven van Vrouwen van Nu, het Museum Nagele, het verpleeghuis Talmahof, Flevomeer Bibliotheek en het Reumafonds.

Evert Sportel (6 augustus 1935)
Vrijwilligerswerk voor de plaatselijke kerkgemeenschap, het dorp en de verenigingen.

Frederikus Johannes Tijhaar (14 december 1939)
Actief binnen de ski-vereniging, de hockeyclub en de Stichting Ondersteuning Katholiek Onderwijs Noordoostpolder. Maar ook betrokken bij Stichting Kinderopvang Noordoostpolder, kerkbestuur van de H. Michael parochie en de Golfclub Emmeloord.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer