Problemen door verouderde bestemmingsplannen

ALMERE • Di 29 april 2014 | 19:40 • Dinsdag 29 april 2014 | 19:40
Bij de gemeente Almere is twijfel ontstaan of een aantal bestemmingsplannen in de stad nog wel geldig is. Eigenlijk hadden de plannen voor 1 juli 2013 vernieuwd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Gevaar bestaat dat ontwikkelingen die in een bestemmingsplan verboden zijn, nu niet meer tegengehouden kunnen worden.

De gemeente houdt dan ook geheim om welke gebieden het gaat. Dit om te voorkomen dat mensen misbruik maken van de situatie. Volgens een woordvoerder gaat het om 7 van de 170 bestemmingsplannen die verouderd zijn. Verantwoordelijk wethouder Henk Mulder vraagt de gemeenteraad in te stemmen met een noodmaatregel, waardoor ongewenste ontwikkelingen toch tegengehouden kunnen worden.

Eind vorig jaar leverden verouderde bestemmingsplannen ook al problemen op. Toen bleek dat daar geen leges en heffingen meer over geïnd konden worden. Daardoor is de gemeente 170.000 euro misgelopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel