AH XL 2,5 uur eerder dicht tijdens Bevrijdingsfestival

Almere 6 mei 2014
De Albert Heijn XL bij festivalterrein de Esplanade in Almere ging gisteren twee en een half uur eerder dicht dan gebruikelijk. Normaal is de winkel tot negen uur open, maar door een onveilige situatie was de supermarkt genoodzaakt rond half zeven de deuren te sluiten.

In de winkel waren eerder twee vechtpartijen uitgebroken. Bovendien was het te druk, onder andere met dronken mensen. De supermarkt wil geen verband leggen met het Bevrijdingsfestival dat op het plein gehouden werd.

Volgens de assistent supermarktmanager was het geen moeilijke beslissing om de winkel te sluiten, omdat de veiligheid van het personeel op het spel stond. Na de sluiting bleef het druk buiten de winkel, en werd er op de ramen gebonkt.

Slijterij Gall&Gall, die in het pand van de Albert Heijn ook een vestiging heeft, ging maandag om de gewone sluitingstijd namelijk 18:00 uur dicht. Maar zegt dat het altijd uit de hand loopt in de supermarkt als er een festival op de Esplanade plaatsvindt.

Op de Esplanade is veel troep achtergelaten. Veel afval en kapotte bierflesjes lagen dinsdagmiddag nog altijd op het festivalterrein.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer