Hof stelt gemeente in het gelijk bij het Bovenwater

Lelystad 8 mei 2014
De gemeente Lelystad spant zich voldoende in om de stankoverlast van blauwalg in 't Bovenwater voor bewoners zoveel mogelijk te beperken. Dat heeft het gerechtshof bepaald in hoger beroep.

De gemeente mag waterplanten blijven maaien en hoeft geen extra maatregelen te nemen om de hinder te verminderen. Eerder bepaalde de rechtbank dat de waterplanten in het Bovenwater gemaaid mochten worden, omdat anders watersportondernemers en zeilers gedupeerd werden. Wel moest de gemeente een zogeheten duiker plaatsen om de doorstroming van het water te verbeteren. De kosten hiervan zijn 400.000 euro.

De strijdende partijen gingen beiden in hoger beroep. De gemeente om de investering ongedaan te maken. De bewoners om een maaiverbod af te dwingen. Het gerechtshof kan zich vinden in het maaibeleid en de belangenafweging van de gemeente. En heeft zich door aanvullend onderzoek van de gemeente laten overtuigen dat de plaatsing van een duiker meer kwaad dan goed doet.

Woordvoerder René Marjew van de bewoners laat weten dat zij onderzoeken of er voldoende gronden zijn om in cassatie te gaan.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer