College teruggefloten over jeugdgezondheidszorg

ALMERE • Vr 9 mei 2014 | 0:32 • Vrijdag 9 mei 2014 | 0:32
De Zorggroep Almere mag alsnog een businessplan maken om de jeugdgezondheidszorg in Almere ook in de toekomst te mogen blijven verzorgen. Een motie hierover van Leefbaar Almere werd donderdagavond door de gemeenteraad aangenomen.

Het college besloot onlangs alle zorg voor kinderen van 0 tot en met 19 jaar met ingang van volgend jaar onder te brengen bij de GGD. Leefbaar vond dat andere partijen ook de kans hadden moeten krijgen om mee te dingen naar die opdracht. De Leefbaar-motie werd mede ingediend door de VVD en de PvdA, die daarmee haar eigen zorgwethouder Ineke Smidt afviel.

Een adviesraad zal de businesscases van GGD en Zorggroep Almere beoordelen. Op basis daarvan moet het college een keuze maken.

Hieronder een PDF waarin de betrokkenheid van politiek met de zorginstellingen zichtbaar is. En in het filmpje (Lijnen tussen politiek en zorg) wordt duidelijk gemaakt dat er banden zijn tussen politici en zorginstellingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel