Kalveren overleven brand

Marknesse 12 mei 2014
Alle kalveren hebben de grote brand maandagmorgen vroeg in een veeschuur in Marknesse overleefd. Dat meldt de brandweer. De brandweer ging er eerder vanuit dat 20 kalveren die niet uit de schuur konden worden gehaald dood waren. Maar na het blussen van de brand bleken de dieren nog in leven. Ze hebben rook ingeademd maar volgens de ingeschakelde dierenarts maken ze het goed.

180 koeien waren eerder al door medewerkers van het bedrijf, omwonenden en brandweermensen in veiligheid gebracht. Negen mensen kregen last van de rook, één van hen is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Zondagmiddag was er al sprake van broei in het hooi en vannacht gebeurde dat opnieuw.

Brandweerwagens uit onder meer Emmeloord, Kuinre en Steenwijk hebben meegeholpen om de brand te blussen. Zij hebben uit sloten in de omgeving water gepompt en naar de schuur gebracht. De brandweer is met een grijpkraan bezig om het broeiende hooi in de schuur uit elkaar te trekken. De Marknesserweg en de Luttelgeesterweg waren maandag afgesloten vanwege het blussen van de brand.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer