Onderzoek: stoppen met ondergronds afval

ALMERE • Ma 12 mei 2014 | 21:39 • Maandag 12 mei 2014 | 21:39
Het is goedkoper om te stoppen met het ondergronds afvaltransportsysteem in het stadshart van Almere en het afval te laten ophalen door een vuilniswagen. Tot die conclusie komt de onderzoekscommissie van de Almeerse gemeenteraad. Stoppen met het ondergronds afvaltransport systeem kost ruim 14 miljoen euro en doorgaan ruim 16,5 miljoen.

Het afval wordt via een ondergronds buizenstelsel weggezogen. Al jaren kampt het systeem met storingen. Ook wordt niet de totale capaciteit benut. De gemeente lijdt hierdoor een half miljoen euro verlies per jaar.

Het college van burgemeester en wethouders zei eerder dat stoppen met het ondergrondse afval zou kunnen leiden tot schadeclaims van gebouweigenaren die in het systeem hebben geïnvesteerd. Maar volgens de onderzoekscommissie is de kans hierop heel erg klein. Het rapport wordt donderdag op de politieke markt besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel