"Geen conflict tussen vissers Urk en IJmuiden"

URK • Di 13 mei 2014 | 14:18 • Dinsdag 13 mei 2014 | 14:18
Volgens de havenmeester en medewerkers van de visafslag van IJmuiden is er geen sprake van een conflict tussen de vissers van Urk en IJmuiden. De Urker kotters zijn volgens hen gewoon welkom in de haven. Ook VisNed, de belangenvereniging voor kottervissers, zegt niet eerder signalen over een conflict te hebben gekregen.

Afgelopen weekend zijn twee Urker kotters in IJmuiden beschadigd. Machines die de netten ophalen zijn gestolen, waardoor de Urkers niet meer kunnen vissen. De schade loopt in de tienduizenden euro's.

Hoewel de Urker vissers niemand direct willen beschuldigen, spraken ze wel van eventuele wrevel over de concurrentie. De eigenaar van één van de beschadigde kotters kreeg aan het begin van het seizoen al een anonieme waarschuwing om vooral niet in de haven van IJmuiden aan te leggen.

De politie doet nog onderzoek naar de diefstal. Zowel de gemeente Urk als VisNed onderzoeken of er iets aan de hand is tussen de twee groepen vissers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel