Rutte staat achter groeiplan Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 14 mei 2014 | 14:35 • Woensdag 14 mei 2014 | 14:35
Premier Mark Rutte staat achter het groeiplan voor Lelystad Airport. Hij wil dat Schiphol gaat uitbreiden in Lelystad. Dat zei hij woensdag tegen RTV Noord Holland tijdens zijn bezoek aan Schiphol. Volgens Rutte is er brede politieke steun voor het plan.

De uitlatingen van Rutte zijn opvallend, gezien andere uitspraken van betrokkenen deze week. Zo liet Tjeerd Talsma, gedeputeerde van Noord-Holland, weten dat er in de Tweede Kamer weinig enthousiasme is voor de groei van Lelystad Aiport. Talsma, voorstander van vliegveld Lelystad, dreigde daarom het Aldersakkoord open te breken.

KLM-topman Camiel Eurlings vindt dat de uitbreiding van Lelystad Airport met twee jaar moet worden uitgesteld. Niet in 2018, maar in 2020 zou Lelystad in beeld moeten komen om vluchten van Schiphol op te vangen.

Rutte is vandaag in Noord-Holland om namens de VVD campagne te voeren voor de Europese Verkiezingen.


In de video is het interview van RTV Noord Holland met premier Mark Rutte te zien. Rutte geeft hier antwoord op de vraag wat hij van de groeiplannen van Lelystad Airport vindt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel