Gemaakte examens gestolen op Buitenhout College

ALMERE • Wo 14 mei 2014 | 19:05 • Woensdag 14 mei 2014 | 19:05
Op het Buitenhout College in Almere zijn dinsdagmiddag de gemaakte vmbo-examens beeldende vorming gestolen. De Onderwijsinspectie heeft het examen ongeldig verklaard, waardoor 50 scholieren op 12 juni nog geen uitslag ontvangen. Zij moeten het examen opnieuw maken tijdens het tweede tijdvak, dat begint op 16 juni.De school doet donderdag aangifte bij de politie.

Directeur Barry Lommen van het Buitenhout College is geschrokken door de diefstal. Hij heeft de betrokken leerlingen een brief gestuurd waarin melding wordt gedaan van de examenroof. Het is voor hem een raadsel waarom iemand dat doet. Lommen betreurt het ten zeerste dat de gedupeerden opnieuw examen moeten doen.

De gemaakte examens lagen volgens de directeur in een gesloten envelop in een afgesloten lokaal. De betrokken leraar had ze daar neergelegd om ze later mee naar huis te nemen om ze na te kijken. Ongeveer 1 tot 1,5 uur nadat hij ze voor het laatst had gezien waren ze weg. Er waren geen sporen van inbraak. De leerkracht is volgens Lommen ontdaan.

Eén van de leerlingen die het examen beeldende vorming maakte, heeft tegen de website Scholieren.com gezegd dat het lokaal was afgesloten, maar volgens de scholier zit er een slot op, waar meerdere sleutels op passen.

Wethouder René Peeters van Onderwijs noemt de examenroof 'misselijkmakend'. Hij heeft medelijden met de jongeren die de toets opnieuw moeten maken. Hij gaat zo snel mogelijk met de leiding van het Buitenhout College om de tafel om te bespreken wat er precies is gebeurd.

De onderwijsinspectie meldt dat elk jaar gemaakte examens gestolen worden. Het voorval heeft volgens de woordvoerder nu extra aandacht vanwege de examenroof vorig jaar op het Ibn Ghaldoun in Rotterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel