Slachtoffer overval: Satudarah zeer gewelddadig

Almere 15 mei 2014
De overval in de Almeerse Eilandenbuurt door leden van de motorclub Satudarah ging volgens het slachtoffer gepaard met veel geweld. Dat bleek vanmorgen voor de rechtbank in Lelystad.

Vijf leden van de motorclub zouden in mei vorig jaar in de Bornholmstraat de woning van de man binnengedrongen zijn. Het slachtoffer is zelf ook bij Satudarah betrokken. De verdachten hadden volgens de man bivakmutsen op. Ze gaven de man klappen en hij kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd. Daarbij zou zelfs de trekker zijn overgehaald. Ze dreigden ook met het afknippen van de vingers van de man.

De verdachten ontkennen dat ze een overval hebben gepleegd en dat ze geweld hebben gebruikt. Ze waren naar de woning van de man gegaan omdat hij twee van hen nog geld schuldig was. Daarom namen ze zijn auto, motor en portemonnee mee.

Eén van de verdachten, die op vrije voeten is, heeft de rechtszaal inmiddels verlaten. Hij heeft verklaringen afgelegd bij de politie en voelt zich niet meer prettig bij zijn mede-verdachten die nog wel vastzitten.

Van de zitting hebben we een tijdlijn bijgehouden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer