Celstraffen van 3 tot 4,5 jaar geëist voor overval Satudarah

Almere 15 mei 2014
Cel geëist voor leden Satudarah
Tegen vijf leden van motorclub Satudarah zijn donderdag celstraffen geëist van 3 tot 4,5 jaar voor een overval in de Almeerse Eilandenbuurt.

Voor de rechtbank in Lelystad eiste justitie 4,5 jaar cel tegen de hoofdverdachte en opdrachtgever, vier jaar gevangenisstraf tegen drie andere verdachten en 3 jaar voor een verdachte die de boel probeerde te sussen.

De vijf leden van de motorclub zouden een jaar geleden in de Bornholmstraat de woning van een man binnengedrongen zijn. Het slachtoffer is zelf ook bij Satudarah betrokken. De verdachten hadden volgens het slachtoffer bivakmutsen op. Ze gaven de man klappen en hij kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd. Daarbij zou zelfs de trekker zijn overgehaald. Het vijftal dreigde ook met het afknippen van de vingers van de man.

De verdachten ontkennen dat ze een overval hebben gepleegd en dat ze geweld hebben gebruikt. De vijf waren naar de woning van de man gegaan omdat hij twee van hen nog geld schuldig was. Daarom namen ze zijn auto, motor en portemonnee mee.

Een van de verdachten, die op vrije voeten is, heeft de rechtszaal donderdagochtend verlaten. Hij heeft verklaringen afgelegd bij de politie en voelt zich niet meer prettig bij zijn mede-verdachten die nog wel vastzitten.

Van de zitting hebben we een tijdlijn bijgehouden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer