Romagezin Dimitrov wil naar Lelystad verhuizen

LELYSTAD • Vr 16 mei 2014 | 14:14 • Vrijdag 16 mei 2014 | 14:14
Het Romagezin Dimitrov dat uit zijn containerwoning in Amsterdam dreigt te worden gezet, overweegt in te trekken bij familie in Lelystad. Dat zegt burgemeester Horselenberg van Lelystad.

Het gezin zorgt al tien jaar voor overlast in Amsterdam en werd daarom vorig jaar in een containerwoning op een leeg terrein gezet. Ook daar houdt het gezin zich volgens de woningcorporatie niet aan de voorwaarden en vrijdag diende een kort geding om de Dimitrovs uit de containerwoning te krijgen. Als de Roma's daar ook weg moeten, willen ze bij familie in Lelystad intrekken. Maar volgens burgemeester Horselenberg kan die logeerpartij niet eeuwig duren. Het gezin zal in ieder geval geen woning in Lelystad krijgen.

Bovendien vindt Horselenberg dat Amsterdam zelf voor zijn probleemgezinnen moet zorgen. Ze heeft dat burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam vrijdag telefonisch laten weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel