Wethouder Mulder laat dienstauto vaker staan

ALMERE • Vr 16 mei 2014 | 17:53 • Vrijdag 16 mei 2014 | 17:53
De Almeerse wethouder Henk Mulder wil komend jaar het gebruik van zijn dienstauto voor woon-werkverkeer halveren. Hij is van plan vaker met de trein of eigen auto te reizen.

Mulder woont op dit moment niet in Almere, maar in Leeuwarden. Het gebruik van een dienstauto om elke dag op en neer te rijden kan rekenen op kritiek van verschillende politieke partijen. In het verleden kozen ook oud-wethouders Adri Duivesteijn en Ed Anker voor die constructie.

Omdat met de trein op en neer reizen niet altijd haalbaar is, wil Mulder sommige dagen in Almere overnachten. Ook dat kost geld, maar op jaarbasis verwacht hij zo'n 40 procent te besparen door de dienstritten te halveren.

Daarnaast doet Mulder een oproep aan alle Almeerders om hem uit te nodigen bij hen thuis te overnachten. Zo hoopt de wethouder te horen wat er allemaal in de stad speelt.

Binnen een jaar wil Mulder in Almere wonen. Hij zegt dit ook te doen als hij zijn huis in Leeuwarden niet voor die tijd weet te verkopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel