Veerdienst over Weerwater niet populair

Almere 20 mei 2014
Slechts tien personen hebben vorig jaar gebruik gemaakt van de veerdienst die winkelend publiek vanaf een parkeerplaats langs de A6 over het Weerwater naar het stadshart van Almere brengt. Dat zegt Hennie van Brussel van Almere Veertje, die de dienst verzorgt.

Optimistisch
Om het centrum van Almere beter bereikbaar te maken werd in 2012 met Europees geld een steiger gebouwd aan de Esplanade. Volgens Hennie van Brussel is de veerdienst nog niet bekend genoeg en maken er daarom maar weinig mensen gebruik van. "We werken er wel aan om het te stimuleren, maar het moet nog komen", zegt ze optimistisch. De kosten van de steiger waren op 300.000 euro begroot, maar het bouwwerk heeft uiteindelijk 190.000 euro gekost, laat Peter Spek van de gemeente weten.

QR-code
Het zou volgens Van Brussel helpen als de vertrektijden van het veertje bij de twee opstapplaatsen vermeld mogen worden. De gemeente heeft wel twee borden geplaatst, maar de tijden staan daar niet op. "Esthetisch past dat niet", kreeg de veerdienst te horen. De gemeente heeft wel het telefoonnummer en een QR-code die doorverwijst naar de website van Almere Veertje op de borden gezet. "Maar ja, niet iedereen heeft een telefoontoestel met internet". Ze zegt het met een lach, want Van Brussel doet haar best om positief te blijven over het project.

Rondvaarttochten
Almere Veertje biedt de veerdienst alleen aan in de weekenden van half april tot eind september. Meer dagen zou niet rendabel zijn. Het echtpaar van Brussel organiseert ook rondvaarttochten over het Weerwater. De nieuwe steiger wordt dan ook aangedaan.

Donderdag 22 mei zijn de verkiezingen voor het Europees parlement. Deze week brengt Omroep Flevoland een serie verhalen over projecten die Europese subsidie hebben gekregen.

┬ę omroep flevolandsitemap | disclaimer