Gemeente houdt vast aan dwangsom voor niet afbouwen woning

ALMERE • Di 20 mei 2014 | 22:43 • Dinsdag 20 mei 2014 | 22:43
De gemeente Almere houdt vast aan de boete van 32.500 euro die Almeerder Freek Schaefers moet betalen omdat hij zijn huis in de wijk Overgooi niet op tijd heeft afgebouwd. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

De gemeente ruziet al acht jaar met Schaefers over zijn woning. De gemeente Almere vindt het belangrijk dat de woningen precies volgens het oorspronkelijke plan worden afgebouwd. Schaefers moest metalen platen aan de gevel bevestigen.

Hij kreeg de afgelopen jaren steeds uitstel omdat hij titaniumplaten wilde gebruikten die uit China moesten komen. Vorig jaar januari kreeg Schaefers een brief dat hij nu eindelijk klaar moest zijn voor 1 juni. Dat lukte hem niet. Schaefers heeft de woning inmiddels afgebouwd. Maar de gemeente Almere was het zat. Zij eiste de boete op. Schaefers vindt dat onredelijk en stapte naar de rechter. Die doet over twee weken uitspraak.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel